Detailed Notes on doğum belirtileri beyaz sümüksü akıntı
Detailed Notes on doğum belirtileri beyaz sümüksü akıntı
Blog Article
Uzmanlar tarafından son yıllarda artış gösterdiği söylenen dış gebelikle ilgili tüm bilinmeyenleri nine soruda anlattık.
Eğer gebelik sonlanmışsa ve yapı rahim boşluğuna düşebilecek durumdaysa görülebilir. Rahim ağzına ve vajen dokusuna yerleşmiş gebeliklerde gebeliğin sonlanma durumunda görülme ihtimali daha fazladır.
Dış gebelik, birçOkay kadının yaşayabileceği bir durumdur. Bu durum, gebelik sırasında döllenmiş yumurtanın rahim yerine fallop tüplerinde veya başka bir yerde gelişmesi anlamına gelir.
Anemi veya diğer kan kaybı belirtilerini kontrol etmek için tam bir kan sayımı yapılabilir. Ektopik gebelik tanısı konulursa, kan nakline ihtiyaç duymanız durumunda doktorunuz kan grubunuzu kontrol etmek için testler de isteyebilir.
Yukarıda değinmiştik fallop tüplerine zarar gelmiş ve kanama başlamış ise kan karın içi boşluğuna ilerler diye. Eğer hekim gerekli görürse kanamayı kontrol etmek amaçlı kübosentez işlemi yapabilir. Bir iğne propertyımı ile kübosentez yapılır.
Oluşan ağrılara neyin neden olduğunu ve ele gelen kitlelerin nedenlerini anlamak için ilk olarak pelvik muayene yapılması gerekir. Meydana gelen çoğu dış gebelik yapılan pelvik muayene sonucunda tespit edilebilmektedir.
Aysel Merhaba iyi günler. Dış gebelik teshisi sonrası tek doz mtx ignesi ve kurtaj olduktan sonra hızlı şekilde bir iki haftada betahcg degerim six’ya kadar düştü.
Eğer önceki gebelikten kalan hcg değeri tekrar yükseldiyse bu durumda genellikle tekrar mtx gibi ilaçlar kullanmak gerekebilir. Bu konuda en doğru bilgiyi muayenenizi ve takibinizi yapan doktorunuz verecektir.
Dış gebelik tehlikeli mi? Dış gebelik rahim dışında bir yerde gelişen ve hayati tehlike oluşturan bir durumdur. Bu da genellikle tüplerde meydana gelir. Yani evet dış gebelik tehlikelidir.
Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi adıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada gelişmesi olarak tanımlanabilir.
Omuzda hissedilen ağrının sebebi genellikle diyaframın yırtılması Detay sonucu dış gebelik kaynaklı iç kanamadır. Mide bulantısı ve kusma da yaşanabilir. İç kanama sebebiyle zayıflık, baş dönmesi ve bayılma gibi belirtiler gözlemlenebilir. Ancak bu belirtilerin düşük ya da pelvik inflamatuar hastalık gibi başka sağlık problemlerinin habercisi de olabileceği unutulmamalıdır.
Çünkü dış gebelik normal bir gebelik değildir. Genellikle dış gebelik yaşayanlar farklı komplikasyonlar nedeniyle hayati risk altındadır. Bu doğrultuda sağlıklı bir hamilelik geçirmek isteyen her kadının dış gebelik hakkında belirli bilgilere sahip olması gerekir.
Bir idrar testi: Bu test ya bir test şeridine ya da bir bardağa idrar yapmayı ve ardından bir test şeridini idrar örneğine batırmayı içerir.
Bu değerlerin yaşla birlikte değişebileceğini unutmamak önemlidir. Sonuçta dış gebelik geçirilmesi kesinlikle bir daha hamile kalamayacağınız anlamına gelmez ve büyük olasılıkla tekrar hamile kalabilirsiniz.